Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Бившата порнозвезда Чичолина, която на 26 ноември ще навърши 60 години, разпали спорове в италианската преса за това дали заслужава пенсия от 40 000 евро, каквато се полага на парламентаристите.

Самата Илона Сталер (както е истинското име на Чичолина), която беше избрана за депутат в края на 80-те години, е убедена, че има право както на пенсия, така и на останалите привилегии, като безплатно пътуване в обществения транспорт и безплатни билети за влак и самолет.

Като депутат от Радикалната партия Чичолина наистина отработи цял мандат в парламента – от 1987 до 1992 г. Бившата порнозвезда припомня, че е внесла 12 законопроекта.

Противниците на пилеенето на държавни средства за депутати от типа на Чичолина казват, че всички нейни законопроекти са били свързани със сексуалните свободи и нито един от тях не е бил приет.

Сред скандалните инициативи на Чичолина в качеството й на депутат медиите най-често припомнят направеното от нея през 1991 г. предложение към тогавашния лидер на Ирак Саддам Хюсейн „секс в замяна за мир“. Целта според порнозвездата била да се предотврати войната между Ирак и САЩ.

През 2006 г. Чичолина предложи сексуалните си услуги и на лидера на „Ал Кайда“ Осама бен Ладен, който, получавайки плътски удоволствия, трябваше да се откаже от тероризма.

Естествено и двете предложения на Чичолина останаха без отговор. Мъжете, които не пожелаха да вкусят радостите от общуването с порнозвездата, имаха лош край. Саддам Хюсейн беше свален от власт и екзекутиран през декември 2006 г., а през май 2011 г. американски спецчасти ликвидираха Бен Ладен, който се укриваше в Пакистан.

Илона Сталер е родена в унгарската столица Будапеща през 1951 г., припомня NEWSru. През 1964 г. започва работа като модел, а по-късно става камериерка в централен хотел в Будапеща. Както по-късно призна бъдещата порнозвезда, в онези години тя е изпълнявала шпионска мисия и е снабдявала унгарската Държавна сигурност с информация за американските дипломати, които живеели в хотела.

В началото на 70-те години Чичолина се омъжва за италианец и отива да живее в Италия, където започва кариерата си в шоубизнеса. Илона Сталер започва работа в радио, където получава и псевдонима си Чичолина. По-късно й предлагат да се снима в порнофилми.

Чичолина се включи в политическия живот в Италия през 1979 г. Работила е в партията на зелените и Радикалната партия, активно протестира срещу влизането на Италия в НАТО и развитието на атомната енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase