Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съдебно жури в Бразилия оправда жена, която поръчала убийството на баща си, след като той я подлагал системно на изнасилване и от когото тя родила 12 деца, съобщи Асошиейтед прес.

Седмината съдебни заседатели оправдали 44-годишната Северина Мария да Силва с единодушие.

Самият прокурор по делото, Жозе Едивалду да Силва, поискал жената да бъде освободена, тъй като е била "жертва на постоянно морално и физическо насилие". Той дори призовал Северина да бъде обезщетена за живота, който е била принудена да води.

"Не искам тя да бъде оправдана поради симпатии към нея. В този случай обвиняемата е жертвата", аргументира се Силва.

Бразилката от североизточния щат Пернамбуку поръчала убийството на своя баща преди шест години. Той започнал да я насилва сексуално, когато била само на девет години. Северина родила първото си дете на 15-годишна възраст.

Жената наела през 2005 г. двама мъже да убият баща й, когато разбрала, че той планира да изнасили една от техните дъщери. Убийците били задържани през 2007 г. и осъдени на по 17 години затвор.

Седем от 12-те деца на бразилката починали, съобщи прокуратурата, без да даде подробности. Според местен вестник обаче те са починали, тъй като не са имали достъп до медицински грижи и са били подложени на физическо насилие от страна на своя баща (и дядо).

Петте оцелели деца сега са на възраст между 12 и 19 години."Всичко, което искам, е да си отида у дома с моите деца и да работя", каза Северина Мария да Силва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase