Снимка: Reuters

Броят на загиналите тази нощ при катастрофата на катер за разходки, плавал по Москва река, достигна 7 души. Двама са в неизвестност, съобщи пред журналисти руският заместник-министър на извънредните ситуации Александър Чуприян, пристигнал на местопроизшествието, предаде ИТАР-ТАСС.

По предварителни данни, на борда на катера, блъснал се в закотвен шлеп, е имало 16 души, посочи Чуприян. Междувременно пресслужбата на министерството информира, че по уточнени данни на катера е имало 17 души заедно с капитана.

Корабчето, потънало на триметрова дълбочина, на практика е затиснато от шлепа. В момента екипи на министерството изместват настрана тежкия плавателен съд, за да може катерът да бъде закачен с автокран, посочва агенцията.

Телата на петима загинали, включително на капитана, вече са извадени от водата. Петнайсет следователи разследват трагичния инцидент. Образувано е наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на водния транспорт, причинило смъртта на две и повече лица, съобщи Олег Тушмалов, шеф на Московското междурегионално транспортно следствено управление.

По-рано министерството на извънредните ситуации публикува списък с имената на седемте известни засега оцелели - петима мъже и две жени, сред които има двама чужди граждани, съдейки по имената - турци, добави БТА.

 

Информацията е актуална към 09,59 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase