Снимка: БГНЕС

В Грузия са арестувани 13 души по подозрение в шпионаж в полза на Русия, като четирима от тях са руски граждани, съобщи грузинското вътрешно министерство.

По-рано информация за задържането им се появи в медиите, но властите в Грузия нито я бяха потвърдили, нито отхвърлили, пише ВВС.

Lenta.ru уточнява, че задържаните грузинци са петима военни летци (Габриел Ускалишвили, Давид Месхидзе, Гела Какабадзе, Гоча Диасамидзе и Тариел Абашидзе), двама бизнесмени (Руслан Галогре и Вячеслав Клужников), морякът Едуард Абдулаев и основателят на „Института по глобализация“ Бакур Кигурадзе.

Сред задържаните руснаци са трима бизнесмени (Армен Геворкян, Рубен Шикоян и Петре Девришадзе). За четвъртия – Юрий Скрипников, се съобщава само, че е смятан за предполагаемата свръзка с руското Главно разузнавателно управление.

Задържаните по „шпионското дело“ според заместник ръководителя на департамента по контраразузнаване в МВР на Грузия Шота Орджоникидзе са били агенти на Главното разузнавателно управление на Генщаба на руската армия.

Всичките 13 души са били задържани през октомври.

По-рано в грузинската преса беше съобщено, че задържаните са събирали данни за покупките на министерството на отбраната и МВР на Грузия, а също сведения за ръководителите на силовите структури на страната, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase