Общ преглед

Жената, която уби трима и рани тежко още няколко души при безразборна стрелба в германския град Льорах, е била 41-годишна адвокатка.

Към момента разследващите нямат версия за мотива на жената, която предизвика кървава баня в неделя вечерта, въоръжена с малокалибрен пистолет и нож.

Тя първо убила бившия си партньор и петгодишния им син в кооперация в центъра на Льорах. Там тя предизвикала експлозия със запалителна течност, съобщава полицията. На мястото е била намерена метална кутия.

Експлозията била толкова силна, че е избила стената. Според показанията на съседите пред полицията жената е била 41-годишна адвокатка и не е живеела при мъжа и детето.

След като се чул взрив „червенокоса жена с тъмен панталон“ избягала, зареждайки пистолет, разказват съседите. Експлозията предизвикала пожар в кооперацията – много от живеещите в нея са приети в болница заради обгазяване.

Жената избягала в близката болница, където убила един болногледач и ранила още двама души.

Още по темата

Според очевидци тя отишла директно в гинекологичното отделение на първия етаж, където пробола с нож болногледача и ранила един полицай. След това била застреляна от полицията.

Всичко – от експлозията до последния изстрел, продължило 40 минути.

Провинция Баден-Вюртемберг, в която се намира Льорах, беше разтърсена преди година и половина от друг случай на безразборна стрелба – Тим К. тогава уби 15 души и себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар