Двама войници са били убити, четирима са ранени, при стрелба в база на британската армия в Северна Ирландия, съобщиха агенциите.

Атаката е станала малко преди полунощ българско време в щаб-квартирата на Кралските инженерни части, разположена в Масереене, северозападно от Белфаст.

Министерството на отбраната потвърди убийството на двама войници, полицията съобщава, че двама от ранените са военен персонал.

Предполага се, че въоръжените нападатели са влезли в охраняваната зона заедно с кола за доставка на пици.

Според друга версия неизвестните въоръжени се придвижили непосредствено зад колата, което им позволило да не бъдат засечени от охраната на базата. При атаката в графство Антрим, която бе оценена като сериозна, са били изстреляни около 40 куршума.

Изстрелите са първият подобен инцидент от години в Северна Ирландия и веднага възбудиха опасения за стабилността на правителството на поделената власт, което обединява бившите врагове от разделената на протестанти и католици провинция.

Говорител на премиера Гордън Браун осъди "ужасната“ атака. До този момент не е известна целта на нападението, нито неговите извършители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase