Ако се вярва на слуховете, "моделски вирус" тръшка наред държавните глави по света. След като обитателят на Елисейския дворец Никола Саркози повлече крак, дойде ред не на кой да е, а на...Владимир Владимирович Путин.

Твърде неочаквано за всички фенове на джудиста Путин, за които той беше олицетворение на стоицизъм, хладнокръвие и непроницателност, присъщи за "легендарната школа" на КГБ.

По всичко изглежда, обаче, че Кремъл не обича да изостава от най-новите световни тенденции, а бившият шпионин успя да покаже още веднъж пред всички, че нищо човешко не му е чуждо.

По непотвърдени информации, бившият подполковник от руските тайни служби се развел с половинката си Людмила още през февруари 2008 г., хвърли бомбата италианският всекидневник „Ла Република“.

Експедитивен, както винаги, Путин успял веднага да й намери заместница. Коя обаче е новата любимка на сегашния президент и бъдещ премиер на Руската федерация?

Тя се казва Алина Кабаева и всички руски мъже скрито или открито я обожават. В сравнение с нея тенис-дивите Шарапова и Курникова са само „две красиви кобилки“, обобщава ситуацията италианският журналист Леонардо Коен.

Кабаева е едно от светилата на руската художествена гимнастика и на 12 май ще навърши цели 25 години (за сравнение Владимир Путин е само 55-годишен).

След като събра купища олимпийски, световни и европейски титли, Кабаева, която мислеше да става актриса, най-неочаквано се захвана с политическа кариера.

От декември 2007 г. тя е депутат в Държавната Дума от партията "Единна Русия" на своя бъдещ съпруг Владимир Путин.

Това определено е най-добрата предпоставка за успешното съжителство на бъдещото семейство.

Вече са известни датата и мястото на сватбата – 15 юни в разкошния Константиновски дворец край царската столица Санкт Петербург.

Честито на младоженците!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase