Боливийските проститутки заплашиха да протестират чисто голи срещу нападенията над публичните домове, съобщават аржентинските медии, цитирани от агенция „Новости“.

„Жриците на любовта“ също така са заявили, че ако официалните власти в Боливия не ги обезщетят, те ще се откажат от задължителните медицински прегледи.

„Не разбираме на какво основание са били запалени публичните домове, а нас ни биха и унижаваха. Ние настояваме да ни върнат откраднатите спестявания, а също така да ни компенсират в замяна на унищожената собственост“, се казва в тяхното съобщение.

Вълненията в южноамериканската държава започнаха в понеделник, когато жителите на 800-хилядния град Ел Алто излязоха на улицата с искания към градските власти да увеличат парите за строителство на нови училища и да осигурят безопасността на децата им.

Мирната демонстрация много бързо е прераснала в масови погроми, в които участваха над хиляда души.

Така градските жители са искали да наложат ред със собствени сили, тъй като не са можели да търпят криминогенната обстановка около училищата, които са съседствали с улиците с „червени фенери“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase