Френският президент Никола Саркози и съпругата му Сесилия се разделят „по взаимно съгласие“.

Това гласи официално съобщение на Елисейския дворец, предаде АФП.

След като вчера за пореден път френското президентство отказа какъвто и да било коментар на съобщение за раздяла между Никола и Сесилия Саркози, днес вече раздялата им е факт.

„Сесилия и Никола Саркози обявяват раздялата си по взаимно съгласие. Те няма да направят никакъв коментар“, се казва в комюникето, което се състои от общо 15 думи.

По този начин Елисейският дворец направи официална раздялата, за която се носеха все повече слухове в пресата. В текста не се споменава за започването на процедура за развод, която ще бъде открита пред съдия в Нантер, близо до Париж.

Сесилия Саркози и съпругът й Никола слагат край на 11-годишен брак. Те имат 10-годишен син на име Луис.

От петнадесет дни френските медии разпространяваха все повече слухове за раздялата им, след като двамата не бяха виждани заедно на публично място от лятото.

Те се засилиха още повече, след като Сесилия не придружаваше Саркози при посещението му в България.

Там тя беше очаквана като героиня заради връщането през юли с френския президентски самолет на българските медици, задържани в Либия.

През 2005 – 2006 г. семейство Саркози преживя кратка раздяла. Сегашната раздяла идва пет месеца след избирането на Никола Саркози за президент на Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase