Най-оригиналният сред виенските балове, така нареченият Лайф бал, ще се проведе тази година на 20 май.

Кралица на настоящия бал е филмовата звезда Шарън Стоун, която без съмнение е една от най-ярките представителки на съвременното холивудско кино.

Главната цел на бала, който се организира от обществото „СПИН лайф“, е събирането на средства за болни от СПИН в Австрия и в особено тежко засегнати от болестта региони на света.

А актрисата от много години се ангажира активно в борбата срещу болестта и именно в качеството си на президент на благотворителната организация амфАР (Американска фондация за изследвания в областта на СПИН) ще присъства на бала и ще изнесе доклад за разпространението на болестта в световен мащаб.

Нейната поява на бала е свързана и с началото на едно ново сътрудничество между Лайф бал и амфАР.

Другата звезда на бала е неостаряващата френска филмова легенда Катрин Деньов, която ще връчи специалната награда на Лайф бала „Кристал на надеждата“.

Учредената от Сваровски и дотирана със 100 000 евро награда се присъжда тази година на неправителствената организация „Лекари без граници“ за проекта “САМБА“ за ранна диагностика на ХИВ при новородени.

Тематично тази година балът е посветен на света на оперетата. По традиция гостите с най-ексцентричните костюми ще могат да си купят билети с намаление. Евтините билети могат да бъдат спечелени с богата фантазия и жизнерадост, отразени в облеклото.

Нормалната цена на билета е 135 евро, а намаленият билет струва само 75 евро.

На миналогодишния бал половината билети бяха резервирани за най-ексцентричните гости. Притежателите на евтиния билет, наричан стайл тикет, получават и правото да влязат в залата по червения килим, предназначен само за VIP-гости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase