Снимка: архив, БГНЕС

Русия е предприела трета нощна серия от нападения срещу Киев в рамките на шест дни, съобщиха киевските власти, цитирани от Ройтерс. Дрон е поразил сграда в района на Днепропетровск, докато Москва засилва атаките си срещу съседната държава.

Още по темата
Командването на ВВС на Украйна съобщи, че силите му са унищожили 21 от 26-те ирански дрона "Шахед", изстреляни от Русия, докато официални представители на Киев заявиха, че системите за противовъздушна отбрана са елиминирали изпратените над града ракети. По първоначални данни няма жертви или разрушения.

"Всички вражески цели бяха идентифицирани и свалени във въздушното пространство около столицата", заяви военната администрация на Киев в Телеграм, уточнявайки, че става дума за първоначални данни.

Сирените за въздушна тревога звучаха тази нощ в продължение на няколко часа в Киев, околния регион и по-голямата част от Източна Украйна. Ситуацията се успокои едва към разсъмване.

Русия засили атаките срещу Украйна преди очакваната украинска контраофанзива. През последната седмица вълни от безпилотни самолети и ракети нанесоха удари срещу Киев и други райони.

Един от дроновете е нанесъл днес удар по административна сграда в Днепър, административния център на Днепропетровска област, съобщи губернаторът на областта Сергей Лисак в Телеграм, като я е подпалил. До сутринта пожарът е бил потушен.

Украинските части за противовъздушна отбрана са свалили седем дрона над региона, добави Лисак.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase