Снимка: архив, БГНЕС

При падането на хеликоптер край Киев са загинали министърът на вътрешните работи, заместникът му и държавен секретар към МВР на Украйна, съобщи националната полиция, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Хеликоптер се разби в Бровари, Киевска област днес, загинало ръководството на украинското вътрешно министерство, предаде и агенция УНИАН.

"Днес сутринта в Бровари се разби хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации. В резултат на авиокатастрофата е загинало ръководството на МВР – министърът Денис Монастирски, първият заместник министър Енгевий Енин и държавният секретар на министерството", съобщи шефът на Националната полиция Игор Клименко.

По думите на Клименко по предварителни данни са загинали 16 души, от които две деца. 9 от жертвите са били на борда на хеликоптера.

Той допълни, че 22 пострадали са в болница, от които 10 деца. На място работят спасителни екипи.

На кадри от видеа, публикувани в социалните медии, се виждат горящи сгради. "Имало е деца и… служители в яслата в момента на трагедията", написа в "Телеграм" областният управител на Киевска област Олексей Кулеба.

Засега не е ясно каква е причината за падането на хеликоптера, а Русия също не е коментирала информацията. Украински официални представители не са споменали за руска атака в региона.

"За съжаление това се случи на хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации, който изпълняваше своите задачи", заяви говорител на украинските ВВС пред телевизия "Апостроф ТиВи" (Apostrof TV).

По-рано украински медии съобщиха, че хеликоптер се е разбил край детска градина в Бровари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase