Снимка: CNY Central

Като от филм на ужасите - дете на две години е намерено в окаяно състояние със счупени ребра и синини по тялото. Случката е от американския град Бъфало, щата Ню Йорк. 24-годишната майка е затваряла системно детето си в клетка. Полицията намира клетката и детето случайно, след като идват да заържат жената по друг сигнал за престъпление, извършено от нея.

Ограничаващата кутия била покрита с част от детско креватче. Конструкцията била толкова малка и застопорена, че момчето нито можело да се изправи в нея, нито да излезе. В клетката полицаите намират остатъци от храна, а целият апартамент е бил в боклуци. „Вътре в клетката имаше остатъци от храна – нещо като пилешки кости. Беше отвратително да го видиш“, коментира полицай Джеймс О'Калахан пред WKBW-TV.

След като детето е откарано в болница е установено, че то е с две счупени ребра. Според лекарите фрактурите са получени от 10 до 14 дни, преди момчето да бъде открито от полицаите, цитира bTV. То имало още натъртвания по лицето и тялото си. Майката поддържа версията, че детето е паднало по стълбите. Не е установено колко време момчето е било затворено в клетката.

„Жената изрази някакви оправдания защо детето е затворено в клетката. Никое от тях не беше основателна причина. Нека бъдем честни - всеки, който има деца и види тази снимка, знае, че няма причина едно дете да живее така“, коментират от полицията.

Наеша Л. ще бъде обвинена в застрашаването на живота на дете. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи до една година затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase