Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп с лекота спечели подкрепата на участниците в събранието на Републиканската партия на САЩ в щата Мичиган за номинацията му за президентските избори през ноември, предаде БТА като се позова на Ройтерс. По данни социологическа агенция "Едисън рисърч" бившият американски печели и републиканския фракция в Мисури в събота.  

И в двата щата Тръмп победи последната му останала съперничка за републиканската президентска номинация Ники Хейли, което го доближи до окончателното спечелване на кандидатурата на своята партия за Белия дом.
В Мичиган Тръмп победи Хейли във всички 13 района, участващи в номинационните събрания, съобщи организацията на Републиканска партия в щата. Тръмп печели с подкрепа от близо 98%, което възлиза на 1575 гласа, а за Хейли са гласували едва 36 души.

Повече от 1600 членове на Републиканската партия участваха в събранието в западния град Гранд Рапидс в Мичиган, където избираха делегати за Тръмп или бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Хейли за националното номинационно събрание на партията през юли.

По-късно днес трябва да се произведат първичните избори на републиканците и в щата Айдахо. Това ще е един от последните опити на Хейли да промени хода на надпреварата преди супервторника на 5 март - най-големия ден в първичните избори, когато ще гласуват 15 щата и една територия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase