Снимка: БГНЕС

Докато Южна Калифорния се подготвяше за необичайно силната лятна буря "Хилари" в неделя следобед, жителите ѝ бяха поразени от много по-познато явление: земетресение с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер, според Американската служба за геоложки проучвания /USGS/.

Епицентърът на земетресението е бил в Охай, между Санта Барбара и Вентура, и е станало по разлома Сисар, показват данните на USGS.

До момента няма съобщения за щети, съобщи началникът на окръг Вентура в публикация в социалните мрежи. По-късно авиационните части на окръга съобщиха, че няма щети, след като са прелетели над язовирите "Езерото Каситас" и "Матилиджа" и над град Охай.

Според инструмент на USGS, който позволява на жителите да докладват сами за преживяното, трусове са били усетени в Лос Анджелис и околните общини.

По данни на градската пожарна служба в Лос Анджелис няма първоначални съобщения за наранявания или структурни повреди. Служителите за първа помощ от всички 106 участъка са в "земетръсен режим", обследват районите си и търсят щети по електропроводи, транспортна инфраструктура, жилищни сгради и големи места за събиране на хора.

Поне два вторични труса - с магнитуд 3,1 и 3,6 - са последвали първоначалния трус./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe