Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп е малтретирал сексуално журналистката Е. Джийн Карол през 90-те години в  Ню Йорк, установи жури по гражданско дело.

Съдебните заседатели установиха, че Доналд Тръмп е отговорен за сексуалното насилие над Е.Джийн Карол, както и за клевета. Те обаче не осъждат Тръмп за изнасилване.

Тръмп трябва да плати на Карол 3 милиона долара обезщетение за клевета и още 2 милиона долара за побой, което включва сексуалното посегателство, за което тя каза пред съда, че е станало през 90-те години.

Тъй като това е гражданско дело, Карол успява да съди Тръмп за обезщетение. Тъй като това не е наказателно дело, затворът никога не е бил вариант пред бившия президент.

Доналд Тръмп реагира на присъдата, публикувайки съобщение с главни букви в своята социална медийна платформа Truth.

"НЯМАМ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПРЕДСТАВА КОЯ Е ТАЗИ ЖЕНА. ТАЗИ ПРИСЪДА Е ПОЗОР – ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЛОВ НА ВЕЩИЦИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!", заяви бившият президент в социалната си мрежа.

"Много сме щастливи", каза на свой ред  Е. Джийн Карол пред репортери на излизане от съда.

Джийн Карол обвини Доналд Тръмп, че я е изнасилил през пролетта на 1996 г. в пробната на елитния универсален магазин Bergdorf Goodman на Пето авеню в центъра на Манхатън. Искът е подаден през ноември 2022 г. През същия месец Тръмп обяви намерението си да се кандидатира за президент през 2024 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase