Снимка: архив, БГНЕС

В 46-минутно видеообръщение, публикувано в социална медия, президентът на Съединените щати Доналд Тръмп повтори неподкрепените си с доказателства твърдения за изборни измами, предаде ДПА.

Демократът Джо Байдън спечели изборите, проведени на 3 ноември, но Тръмп отказва да отстъпи и продължава да спори без доказателства, че е имало нередности с тъмните стаички и гласуването по пощата.

Дни след изборите станахме свидетели на дирижирана кампания за миропомазване на победител, въпреки че в множество ключови щати преброяването продължаваше, заяви Тръмп в изказване от Белия дом.

Още по темата

Трябва да се даде възможност на конституционната процедура да продължи. Ще защитим почтеността на вота, като се уверим, че всяка законна бюлетина е преброена, каза той.

Тръмп заяви, че някои бюлетини са подадени от името на починали хора, а изборни урни незаконно са били допълвани, въпреки че изборните власти твърдят, че гласуването е преминало без инциденти.

Ден по-рано американския министър на правосъдието Уилям Бар, съюзник на президента, каза, че министерството му не е открило доказателства за сериозни изборни измами, които биха могли да променят изхода на изборите, припомня БТА.

Екипът от кампанията на Тръмп заведе многобройни съдебни дела подадените по пощата гласове в ключови щати да не бъдат зачетени, но почти всички бяха прекратени поради липса на доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase