Снимка: БГНЕС

След като учените впрегнаха сили да намерят лекарство срещу Covid 19, президентът на САЩ Доналд Тръмп също разкри кои са лекарствата, които се считат за най-ефикасни срещу новия коронавирус.

Става въпрос за комбинация от две лекарства, които показват добри резултати. В социалните мрежи Доналд Тръмп написа:
"Хидроксихлорохинът и азитромицин, взети заедно, имат реален шанс да бъдат едни от най-големите промени в медицината." Той благодари на FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата) и заяви, надежда, че двата медикамента ще бъдат веднага използвани. "Умират хора, действайте бързо и Бог да е с вас", написа още в изявлението си Тръмп.

Още по темата

Подобна информация разкри и директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул. Той също твърди, че комбинацията между двата медикамента са дали положителни резултати при лечение на пациенти с коронавирус.

"След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си. През годините съм лекувал над 4 000 души от инфекциозни бактериални заболявания с него, в комбинация с антибиотика азитромицин. Познавам и страничните му ефекти", обясни преди дни д-р Раул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase