Снимка: БГНЕС

Майкъл Блумбърг коментира ситуацията с няколкостотинте милиона долара, които е похарчил в кандидатурата си за номинация за президентските избори на Демократическата партия. Парите били инвестиция срещу преизбирането на Тръмп през ноември, независимо кой ще бъде избран за президент, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

„Това е моята инвестиция в опитите за отърваване от Доналд Тръмп и за да получим достоен президент“, коментира Блумбърг в „Късното шоу със Стивън Колбърт“ по CBS.

Бившият кмет на Ню Йорк се присъедини към кандидат-президентската кампания на 24 ноември. Той вече е отделил над 23 млн. долара за реклама в цялата страна, сочат данни на Advertising Analytics.

Блумбърг официално заяви, че дори и да не спечели номинация, няма да спре да работи за победа над Тръмп. Той каза, че ще подкрепи Джо Байдън, Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и всеки друг, който участва в надпреварата.

„Всеки друг е по-добър от Доналд Тръмп“, допълни Блумбърг пред Колбърт.

Майкъл Блумбърг е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP, компанията майка на Bloomberg News.

Блумбърг сподели, че не е общувал много с Тръмп по времето, когато е бил кмет на Ню Йорк. Веднъж са играли голф заедно на благотворителен турнир.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase