Снимка: Bulgaria ON AIR

След унищожителните пожари в Калифорния, американският щат се изправи пред нов проблем. Проливните дъждове в опожарените райони предизвикаха внезапни наводнения и наложиха нова принудителна евакуация, заради опасност от свлачища.

Още по темата

Полицията в калифорнийския град Парадайс, който беше напълно унищожен от пламъците, сега разпространи кадри от спасителните дейности при пожарите в началото на ноември, предаде Bulgaria ON AIR.

На видеото се вижда как служителите на реда извършват евакуация на жители, попаднали в капана на огъня.

Докато в западната част на САЩ се възстановяват от последиците от огнената стихия, на изток се борят със зимните студове.

Властите във ветровития Чикаго отцепиха централни улици около някои от небостъргачите в града. Причината са огромни късове лед, падащи от покривите. Огнеборци започнаха да премахват опасните ледени висулки от козирките на някои от емблематичните за Чикаго сгради. Не се съобщава за пострадали. Ледените късове обаче са нанесли щети по паркирани на улицата автомобили. атм.

В Европа пък, тежки наводнения заляха турския курорт Бодрум заради проливните дъждове. Придошлите води отнесоха автомобили и наводниха десетки къщи.

Проливни дъждове наводниха и съседния остров Лесбос, а в други части на Гърция пък обилни снеговалежи натрупаха преспи от половин метър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase