Снимка: архив Reuters

Хилари Клинтън, която не успя да се пребори за президентския пост в САЩ от името на Демократическата партия, обяви, че планира да създаде ново движение. То ще се нарича "Заедно напред" и ще се пропагандира политическа ангажираност и съпротива срещу действията на американския президент Доналд Тръмп.

Това предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Още по темата
Изявлението ознаменува връщането на Клинтън на политическата сцена, след като през ноември загуби президентските избори срещу Доналд Тръмп, пише ДПА.

"През последните няколко месеца размишлявах, прекарвах време със семейството си - и да, разхождах се в гората", обяви Хилари Клинтън в серия от постове в Тwitter.

"Повече от всякога смятам, че политическата ангажираност на гражданите е от жизненоважно значение за нашата демокрация. Изключително съм вдъхновена от всички, които започнаха да организират и водят", добави тя.

"Тази година не беше това, което предвиждах, но знам за какво все ще се боря: една по-добросърдечна, включваща Америка с голямо сърце. Напред!", заяви Клинтън.

Тя посочи и пет групи, които новото движение ще подкрепя: "Индивизибъл", "Калър ъф чейндж", "Имърдж Америка", "Рън фор съмтинг", и "Суинг лефт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase