Снимка: Facebook

Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова отправи тежки критики срещу президента на САЩ Обама и неговия екип след изгонването на руските дипломати от САЩ.

От социалната мрежа дипломатът упреква американския държавен глава, че не е успял да впише никакви постижения в историята на президентството и нарича екипа му "късоглед и озлобен".

Още по темата

"Днес САЩ и американският народ бяха унизени от собствения си президент. Този път драскотина на Вашингтон нанесе собственият му господар, максимално увеличавайки броя на неотложните работи за идния екип“, написа в профила си във Facebook Мария Захарова.

Тя допълва, че Русия ще направи официални изявления, "контрамерки и други неща", пише "Фокус".

Дипломатът нарича администрацията на излизащия в оставка президент "група от външнополитически неудачници – озлобени и късогледи".

"Така и не успял да впише в историята на президентството никакви постижения на международната арена, нобеловият лауреат измисли да постави вместо елегантна точка тлъсто петно“, написа още Захарова.

Прес-секретарят на руското МВнР също заяви, че в момента целият свят наблюдава "съкрушителен удар по престижа на САЩ и на тяхното лидерство, нанесени от Барак Обама и неговия неграмотен външнополитически екип".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase