Снимка: БТА

Източници от турското правителство посочиха, че президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган се е обадил по телефона на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и двамата са обсъдили начините за подобряването на двустранните отношения и сътрудничеството в борбата срещу тероризма, съобщи Ройтерс.

В това, което турските източници описаха като "искрен разговор", Ердоган е поздравил Тръмп за неговата победа на изборите и е заявил, че Анкара и Вашингтон са съюзници, събрани заедно от взаимни интереси и ценности.

По-рано Ердоган заяви, че се надява, че победата на Тръмп ще доведе до "взаимноизгодни стъпки" в Близкия изток и за основните права и свободи.

Иракският министър-председател Хайдер ал Абади също поздрави Доналд Тръмп за победата му на президентските избори в САЩ и каза, че очаква Америка да продължи да подкрепя Ирак в борбата с екстремистката групировка "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес.

Абади заяви на своя уебсайт, че се надява "светът и САЩ да продължат да подкрепят Ирак в борбата с тероризма". Според него тероризмът заплашва не само Ирак, а целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase