Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на САЩ на републиканците Доналд Тръмп разпространи видео изявление, с което се извини за оскърбителни изказвания за жените, направени преди няколко години.

Вестник "Вашингтон пост" разпространи вчера видеозапис, правен през 2005 година, в който при частен разговор Тръмп прави редица вулгарни и сексистки изказвания за жените.

Във видеото Тръмп разговаря с известния телевизионен водещ Били Буш край снимачната площадка на сериал, в който милиардерът има епизодична роля. С нецензурни изказвания Тръмп описва как е целувал, опипвал и се опитвал да склони за секс омъжена жена, чието име не се споменава.

"Казах тези думи, не бях прав и се извинявам", заявява кандидат-президентът в разпространеното днес изявление.

Всички, които ме познават, знаят, че тези думи не отразяват моята същност, каза още Тръмп, обещавайки в бъдеще да бъде "по-добър човек".

Той все пак използва случая да нападне опонента си в надпреварата за Белия дом, отбелязвайки, че президентът Бил Клинтън "действително е злоупотребявал с жените", а съпругата му Хилари е "тормозила, атакувала, посрамвала и сплашвала неговите жертви".

"Нека бъдем честни, живеем в реалния свят", заяви Тръмп.

Тръмп определи разпространяването на видеозаписа като "нищо повече от разсейване от важните неща, които предстоят", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase