Снимка: Reuters

В петък следобед (местно време) сградата на Белия дом беше отцепена от полицейските сили във Вашингтон, след като в близост до седалището на президентската власт в САЩ бяха чути изстрели.

Тайните служби, охраняващи комплекса, откриха огън срещу въоръжен мъж, който е размахал оръжие в близост до сградата, разкри източник от правоохранителните органи.

Заподозреният е получил огнестрелна рана в корема, а по данни, разпространени в местните медии, мъжът е откаран в болница в критично състояние. Макар първоначално да беше разпространена информация, според която мъжът е произвел изстрели срещу Белия дом, все още не е изяснено какво точно се е случило, пише "Фокус".

Полицията бе отцепила района, а мястото на инцидента се наблюдаваше от въздуха с хеликоптер. Издирван беше автомобилът на мъжа, прострелян от служител на тайните служби. Представители на органите на реда претърсиха превозно средство, за което се предполага, че принадлежи на ранения мъж, но не беше съобщена допълнителна информация.

Кметът на града Мюриел Боузър написа в социалната мрежа "Туитър": "Ние сме наясно, че Белият дом е отцепен. Бях информиран от моя екип за публична сигурност и те се координират с федералните ни партньори".

По време на инцидента държавният глава на САЩ Барак Обама не е бил в сградата. От Белия дом съобщиха, че той е играел голф във военновъздушната база "Андрюс". В Белия дом обаче се е намирал вицепрезидентът Джо Байдън, който е бил отведен на сигурно място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase