Снимка: БТА

Кандидатът за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп за пореден път направи провокативно изказване, като този път то беше публикувано в социалната мрежа Twitter.

Още по темата

Изказването на Тръмп е в отговор на реч на президента Барак Обама, чийто мандат изтича в края на годината. Обама неведнъж е критикувал Доналд Тръмп, заради някои от вижданията и обещанията му.

Президентът Барак Обама отправи критики към популизма на републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп, без да го спомене поименно в реч на церемония по дипломиране на студенти.

На церемонията в университета "Рътгърс", недалеч от Ню Йорк, Обама призова студентите да не съжаляват за хипотетичния американски златен век, защото "доброто старо време не е било толкова добро", заради расовата дискриминация, бедността и ограничената роля на жените в обществото.

"Светът е по-силно взаимносвързан от когато и да било. Издигането на стени няма да промени нищо", каза президентът, намеквайки за предложението на Доналд Тръмп да се построи стена по границата с Мексико.

Без да назове нито веднъж републиканския претендент, Обама каза, че никаква стена не може да спре епидемиите зика и ебола, нито да реши проблемите с конкурентността, свързани с глобализацията.

"Това няма да стимулира нашата икономика и няма да подобри нашата сигурност. Изолиране или хулене на мюсюлманите, предложения за различно отношение към тях по границите - това е в разрез не само с нашите ценности, но и с всичко, което сме ние", продължи президентът.

И Тръмп не закъсня с отговора. "И в политиката, и в живота, глупостта не е добродетел. Това е основната причина за това, че президентът Обама е най-лошият президент в историята на САЩ!", написа Тръмп. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase