Чарлс Кондек. Снимка: Reuters

Убийството на полицай във Флорида не е мотивирано от расова омраза и не е свързано с разстрела на двама полицаи в Ню Йорк, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В нощта срещу неделя в полицейската служба на градчето Тарпон Спрингс в щата Флорида е бил получен сигнал, че местен жител смущава спокойствието, като удря по вратите и търси свой приятел. Когато 45-годишният Чарлс Кондек пристигнал на мястото на произшествието, 23-годишният Марко Парила неочаквано открил огън. След това той опитал да се скрие, но катастрофирал с кола и бил арестуван.

Парила е бил освободен от затвора през март тази година, където е лежал по различни обвинения, включително продажба на наркотици. Парила се извини пред семейството на загиналия, включващо съпругата и шестте му деца, като заяви, че не е искал смъртта му.

В Ню Йорк двама полицаи бяха простреляни от 28-годишния Исмаил Бринсли, преди да се самоубие. Той е оставил съобщения в Инстаграм, говорещи за омраза към полицията и желание да отмъсти за смъртта на афроамериканец. Смята се, че той е бил психически неуравновесен. Миналата година Бринсли е правил опит да се обеси.

По повод на извършените от Бринсли убийства президентът на САЩ Барак ОБама се обади на Чарлс Рамзи, началник на полицията във Филаделфия. Неотдавна Обама назначи Рамзи за съпредседател на специална комисия, разследваща полицейските практики в САЩ.

Още по темата

По време на обаждането Обама е поискал от Разми да използва своята комисия, за да подкрепи посланието му, че подобни действия срещу полицията трябва да бъдат заклеймени.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase