Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Снимка: Ройтерс

Руското министерство на външните работи заяви, че страната бързо ще предприеме ответни мерки срещу последния кръг от санкции на САЩ, които окачестви като "враждебна стъпка", предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"Разбира се, нашите контрасанкции няма да се бавят", се казва в изявление, публикувано на уебсайта на ведомството.

"Оценяваме въвеждането от Вашингтон на нови антируски санкции като поредната враждебна стъпка в руслото на предприетия от американската администрация конфронтационен курс", заявява руското външно министерство.

По-нататък в текста се изтъква, че "жонглирането със санкции" няма да принуди Русия да промени принципната си позиция. "Няма да действаме в угода на геополитическите амбиции на САЩ и на намеренията на онези отвъдокеански политици, които се стремят да използват "управляемата Украйна" в интерес на сдържането на Русия", заявява руското дипломатическо ведомство.

Министерството посочва, че предстоящите контрасанкции се "принудителна мярка, но Москва оставя "отворена вратата за конструктивно и честно сътрудничество", включително и по украинската криза, ако Вашингтон е готов на това. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase