Сенатор Джон Маккейн. Снимка: архив, Reuters

Влиятелният американски сенатор-републиканец Джон Маккейн е бил забелязан да играе покер на мобилния си телефон по време на изслушванията в сенатската комисия по външните работи за Сирия, предаде ИТАР-ТАСС.

Вестник "Вашингтон пост" помести на интернет сайта си снимка с пояснение, че сенатор Маккейн е играел покер на своя "Айфон", докато държавният секретар Джон Кери, министърът на отбраната Чък Хейгъл и председателят на комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Мартин Демпси са се изказвали за употребата на сила в Сирия.

77-годишният Маккейн не отрече, че се е разсейвал по време на изслушванията и дори написа в Twitter: "Скандал! Заловен съм да играя игра на своя "Айфон" по време на тричасови изслушвания в Сената. Но най-лошото от всичко е, че загубих".

Още по темата

Джон Маккейн спада към групата на "ястребите" в Конгреса на САЩ, които призовават за нанасяне на удари по обекти от военната инфраструктура на Сирия с цел да се промени балансът на силите в полза на сирийската опозиция, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Междувременно стана ясно, че членовете на комисията по външни работи в американския Сенат са постигнали съгласие по текста на проект на резолюция, разрешаваща американска военна интервенция в Сирия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Очаква се текстът да бъде гласуван до края на деня и после ще бъде представен за гласуване в целия Сенат.

Документът забранява изпращането на сухопътни сили в Сирия. В него е заложен 60-дневен срок на военните действия в близкоизточната страна. Този срок може да бъде удължен еднократно с 30 дни в зависимост от обстоятелствата, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase