Джейми Дорнан, Джилиан Андерсън, Робърт Патинсън и други звезди помогнаха на Белфаст да се превърне в нова, гореща туристическа дестинация. Тук се снима хитовият сериал на BBC „The Fall“ с Джейми и Джилиан, освен това в покрайнините на града се снима и сериалът „Игра на тронове“.

Робърт Патинсън, Сиена Милър и Чарли Хънъм ще снимат съвсем скоро тук новия си филм "The Lost City of Z" (продуциран от Брад Пит).

Столицата на Северна Ирландия бележи възход, след като години на ред беше пренебрегвана. В Белфаст има от всичко – изкуство, култура, музика, хубава храна и архитектура. Има стари механи, катедрали, музеи, антични сгради, луксозни хотели и красиво крайбрежие.

Две от атракциите в града са рибния пазар и посетителският център "Титаник Белфаст", където хората могат да разберат повече за строителството на известният кораб. В покрайнините на града е родната къща на Робърт Патинсън.

Северната версия на Дъблин в момента е много по-атрактивна дестинация и милиони туристи избират именно там да прекарат своята почивка или уикенд.

Вижте красотата на Белфаст в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase