Снимка: YouTube

Общ преглед

За повечето хора бягството от светския начин на живот и забързаното ежедневие остава далечна мечта или просто хрумка за авантюристите. Но едно семейство направило точно това – напуснало дома си и се заселило на малък остров насред Южния Пасифик.

Борис, бивш хотелиер и Карин - IT специалист, се преместили на малкото островче Фофоа в островната група Вавау, заедно с тримата си сина – Джак, Лука и Феликс преди цели осем години.

Карин живеела във Великобритания. Младата жена започва да мечтае за подобен тип живот, след като осъзнава, че губи страшно много от времето си по магистралите на Лондон на път за работа. Тогава, изпълнена с ентусиазъм, Карин напуска работа и започва да пътува по света. Така среща и германецът Борис, който също като нея не обича дългите магистрали и препълнените градове.

Първоначално семейството заживява в Нова Зеландия, където се раждат и децата им. Но жаждата за приключенски живот и силното желание да научат своите момчета да живеят в хармония с природата, довела семейството до решението: "Хайде да зарежем всичко!".

Избират спокойното островче Фофоа. С помощта на местните жители построяват зашеметяваща къща на плажа. Красивият им дом на брега на океана е построен само от материали, които намерили на самия остров. Украсяват го със ситна мозайка в средиземноморски стил, пише "Дейли мейл".

Борис и Карин разказват, че засаждат плодове и зеленчуци, които всъщност са 60% от цялата храна, която консумират. Въпреки това, те пътуват три часа с лодка, за да си набавят и други продукти, като консервирана храна или гориво.

Но животът толкова далеч от цивилизацията може да има и своите недостатъци. Семейството редовно се чувства безпомощно срещу природните стихии. Преминали са през земетресения, урагани, дори малко цунами.

А 13-годишният им син Джак решава да ги напусне и да се върне в Нова Зеландия, където да учи и да се среща с други свои връстници. За тинейджъра този начин на живот се оказва твърде скучен. Другите две по-малки момчета се обучават индивидуално у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар