Снимка: travelblog.viator.com

Нова Зеландия се намира толкова далече от България, че едва ли много хора биха могли да посетят тази страна. Нова Зеландия обаче има какво да предложи – красива природа, спокойствие, разнообразна кухня, океан, плажове, добър стандарт на живот и какво ли още не.

В първата част от любопитните факти за страната, вече научихте някои интересни неща за Нова Зеландия. Ето и още:

11. В Нова Зеландия няма домове за сираци или бездомни животни. Там не е прието да се изоставят деца, а ако все пак някоя майка иска да се откаже от своето дете, то веднага се осиновява. Бездетни семейства в страната чакат с години, за да имат възможността да си осиновят дете.

12. Любима храна на новозеландците е рибата. Медът манука също е много популярен със своите антисептични свойства. Хората дори го използват, за да мажат раните си с него.

13. По-голямата част от улиците и парковете в страната са чисти. Ако пък някъде се появят графити, за това се докладва на властите и след няколко дни всичко е пребоядисано.

14. В Нова Зеландия е скъпо да бъдеш пушач. Кутия цигари струва около 12 долара, като до 2020 година се планира тя да поскъпне до 25 долара. Пушенето в заведенията е забранено.

15. Сайтът eBay в Нова Зеландия е напълно „разрушен“ от проекта TradeMe, създаден от 19-годишен ученик. В TradeMe хората купуват и продават, търсят си работа, жилища, коли, предлагат услуги. Разбира се, момчето вече е милионер.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase