Снимка: adelto.co.uk
Швейцария е една от най-популярните ски дестинации в Европа. Тя е силно повлияния от своите френски, италиански, австрийски и германски съседи, но все пак си има собствена идентичност.
Нейните алпийски курорти се славят с отлични ски писти и с някои от най-луксозните, високопланински хотели и ресторанти.

Ето и 10 причини да изберете Швейцария за своя дестинация за предстоящия зимен сезон 2014/15:

1. Ексклузивност

Швейцария разполага с едни от най-стилните и бляскави ски курорти, които са любими на знаменитостите от цял свят - Сейнт Мориц, Гщаад, Цермат, Вербие и Клостерс. Шикозният и доста скъп Сейнт Мориц е рай за богатите, а Клостерс е любима дестинация на членовете на британското кралско семейство.

2. Офроуд писти

Много швейцарски ски курорти предлагат вълнуващи възможности за каране на ски/сноуборд извън пистите.

3. Настаняване

В Швейцария има изящни хотели, шикозни вили и невероятни места за настаняване, които са истински скрити съкровища. Някои от тях са супер усамотени и предлагат неприкосновеност на личния живот, както и достъп до най-невероятните гледки.

4. Ски и СПА

В Швейцария има много минерални извори и уелнес хотели, които предлагат някои от най-удивителните СПА и анти стрес процедури.

5. Планински гурме трекинг

В Швейцарските Алпи има изобилие от страхотни заведения, където можете да опитате какви ли не вкусотии. Курортът Цермат предлага голямо разнообразие от гурме ресторанти.

Останалите 5 причини може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase