Снимка: amusingplanet.com

Солитъри е малко селце в Намибия, което се намира в централната част на африканската държава, в близост до Национален парк Намиб-Науклифт.

Селището е разположено на кръстопътя на шосетата C14 и C24 и двете, от които са основни туристически маршрути през Националния парк. В продължение на 340 километра наоколо няма друго село, така че това е единственото място, където хората могат да заредят автомобилите си с гориво, така че да не закъсат някъде из пясъчните дюни.

Солитъри (на английски значи "уединен", "откъснат") е нещо като "междинно кацане" за повечето туристи. Освен бензиностанция, селото разполага с автосервиз, където има ограничен запас от авточасти, поща, пекарна, ресторант, мотел и хранителен магазин.

Всъщност селото е собственост на холандеца Вилем Кристофел ван Колер, който купува земята през 1948 г. от правителството на Намибия по това време, за да отглежда овце. Той и жена му се заселват тук и си построяват малка, 2-стайна вила в близост до пътния възел и ранчото си, пише сайтът Аmusingplanet.com.

След години те добавят малък магазин и ръчно задвижвана бензинова помпа. Магазинът е действал като регионалната пощенска служба. В ресторанта на Солитъри днес се сервира фиксирано меню за закуска, обяд и вечеря. Мотелът предлага пералня, интернет и дори охраняем паркинг!

Вижте снимки на селото в галерията нa Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase