Снимка: adelto.co.uk

Вдъхновете се от зелените планини на Оман в прекрасния курорт "Алила Джабал Акдар". Луксозният хотел отвори врати миналия месец и в момента е една от горещите дестинации в един от най-красивите, но все още неразработени райони на Оман.

Това е първият толкова луксозен курорт в близост до планината Ал Хаджар. Намира се на ръба на голям пролом, който е достъпен само с високопроходими автомобили 4×4. Курортът е идеално разположен за опознаването на уникалните пейзажи в този район от Близкия изток.

За по-приключенско настроените туристи, любители на природата, това място ще се окаже истински рай, тъй като ще им предложи приятен хлад, абсолютна тишина и гарантирано спокойствие. Интериорът на хотела е вдъхновен от неговото местоположение в Оман, така че всички аспекти на ислямската архитектура са следвани. Кухнята в ресторанта предлага кулинарни изкушения от Средиземноморието, но с арабски привкус.

В хотела има 78 апартамента и вили, всички от които имат собствени тераси с гледка към дефилето. В района има розови и палмови насаждения, които допълват романтичната атмосфера. Естествено, хотелът се гордее и със своя перфектно оборудван СПА център.

Вижте снимки от хотела в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase