Снимка: manewsday.com

В Южна Франция изникна хотел, който прилича на тибетски храм и приканва туристите да почиват като монаси. Хотелът е решен в автентичен тибетски стил, а почиващите в него донякъде могат да разберат какъв е животът на един будистки монах.

Хотелът се намира в центъра на френския прованс и по-точно на два часа път с кола от Тулуза. Той е обзаведен с етно декорации и е сгушен на уединено място сред дърветата на природния парк „Haut-Languedoc“.

Хотелът носи непретенциозното име „B & B“ и е собственост на французин и американец, като всъщност предлага луксозна почивка на гостите си, тъй като има слънчева тераса и частен басейн. Собствениците са изградили сградата сами, използвайки кестенови дървета от близката гора. За разлика от декора на традиционните къщи в околните села, тук интериорът пренася хората в Азия.

Собствениците Лиъм Солтър и Томас Лестел дори готвят на гостите си автентични азиатски ястия, характерни за тибетската кухня.

Хотелът работи от тази пролет, цената му е 120 евро на нощ и вече се е превърнал в любимо отстъпление за хората от градовете в региона, които идват тук за няколко дни, за да се отдадат на спокойствие и романтика.

Вижте снимките на хотела в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase