Снимка: adelto.co.uk

Островът на Робинзон Крузо не е никак атрактивен дори за тези, който търсят тотално бягство от познатия им заобикалящ ги свят. За щастие обаче вече не рядко се срещат курорти, които имат идилични гледки, носят покой и представят възможности за релакс сред природата.

Един от тях е Tanjong Jara Resort, намиращ се на източния бряг на Малайзийския полуостров. Хотелският комплекс разполага с 99 стаи, обзаведени по малайзийски традиции. Те са изключително луксозни и едновременно предразполагат към силна връзка с природата, заради големите си пространства и заобикалящата гледка.

Курортът се слави със своето СПА и златни, пясъчни плажове. Ако търсите уединение, няма нищо по-романтично от това, да потопите краката си в южнокитайско море, докато се наслаждавате на залеза (а защо не и на изгрева).

Около комплекса има красиви гори, които са лесно проходими и достъпни. Може да се развлечете и с гмуркане, еко круиз по река Маранг, водолазен курс.

Напоследък е доста модерно в някои курорти гостите да се запознаят с местната култура на хранене и в компанията на готвач да се опитат да сготвят нещо традиционно. Тук една от атракциите е посещението на сутрешния пазар и бърз „готварски урок", дегустация на готови храни, обиколка на близкия град Dungun, риболов, боядисване с кърша, велоразходка и т.н

Tanjong Jara Resort е отворен от юли до 31 октомври. Вижте защо си заслужава да го посетите или поне да помечтаете за него в галерията на Tialoto.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase