Коледният базар в Дрезден, Снимка: adelto.co.uk

Коледа е празник, който носи неповторим вълнуващ и празничен дух. Всички хора са щастливи, усмихнати и чакат своите подаръци от Дядо Коледа. Разбира се, не всички са били послушни през годината, така че добрият старец може и да не донесе на всекиго по нещо.

Това обаче не трябва да бъде повод за тревога. От години по света се организират така наречените коледни базари. Къде, ако не именно там може да откриете идеалния подарък за вашите любими хора? Базарите предлагат изобилие от коледни предложения, с които може да зарадвате вашите близки.

Някои от коледните базари в Европа са известни със своята история и пищност. От години те са мястото, където стотици хора се събират около Коледа, за да усетят празничния дух. Базарите се намират на открито и обикновено заемат внушителна площ.

Почти навсякъде в Европа се организират подобни базари. В някои страни обаче коледните базари са се превърнали в традиция, следвана от години. Те впечатляват със своите мащаби и заразителен коледен дух. Хиляди хора се разхождат сред блестящите светлини и се наслаждават на неповторимото коледно настроение.

Влезте в  галерията на Tialoto.bg и разгледайте в кои държави са най-добрите коледни базари в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase