Снимка: worldtravelattractions.com

Мон Тремблан е малко селце в провинция Квебек и един от най-известните и предпочитани ски курорти в Канада.

Намира се на 120 км северно от Монреал, на 150 км от Отава, на 380 км от Квебек, на 656 км от Бостън и на около 670 км от Торонто.

Селището е сгушено сред красивите Лорентианските планини. Тази планинска верига се намира в района на река Сейнт Лорънс и река Отава и се счита за една от най-старите на нашата планета - на възраст близо 540 милиона години.

Селцето е заобиколено от буйна гориста растителност и спиращи дъха гледки, което го прави идеалното място за зимни ски ваканции.

В живописния Мон Тремблан има писти с площ от над 600 дка за ски и сноуборд, а освен това тук се намират едни от най-добрите голф игрища в Квебек, тоест има какво да се прави и през лятото

Въпреки че е ски курорт, през последните години Мон Тремблан се е превърнал в любимо бягство сред природата за жителите на Канада и през летните месеци.

Селцето е международно призната ски дестинация и не е от най-евтините. Дневната ски карта струва 70 долара в пика на сезона. Все пак тази цена е конкурентна на европейските ски курорти.

В близост до селището се намира „Парк де Мон Тремблан", който е един от най-големите природни паркове в Квебек с мрежа от кану-къмпинги и добре поддържани пешеходни пътеки.

В северната част на курорта са най-добрите писти, до които има изобилие от безплатни паркинги. Освен това тук има дузина минерални извори и доста СПА хотели, които предлагат какви ли не водни терапии и процедури.

Ако не карате ски или сноуборд и не ви се мързелува в СПА центъра на хотела, пак има какво да правите. Може да се возите в снегоходи или във впрягове с кучета, да играете пейнтбол, да се научите да яздите кон през снежните полета и т.н.

Вижте снимките на този очарователен канадски ски курорт в  галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase