Снимка: toursincredible.com

Великолепната крепост Читоргарх е като извадена от приказка и красотата ѝ кара туристите да се прекланят пред магията на тази страна.

Тя се намира на 115 км на изток от Удайпур, върху хълм с дължина 7 мили и е най-голямата крепост в Индия и най-старата в щата Раджастан.

Крепостта датира от 7-8 век и е кръстена на основателя на династията Сисодиа – Читрангад Маурия Баппа Рауал. Крепостта е разположена на около 700 дка, а в района ѝ има къщи, дворци, храмове и кули.

В съзнанието на хората Читоргарх е най-непревземаемата крепост, строена някога в Раджпутс. Тя се издига като мираж над съседните равнини на височина от 180 метра.

За да се стигне до входа ѝ, човек трябва да премине през няколко порти. Легендата разказва, че когато Мугхал искал да превземе крепостта и нахлул в нея, двама храбри воина се били ожесточено до смърт, за да я защитят. В тяхна чест има издигнати два паметника в сърцето на Читоргарх.

Крепостта има и друга трагична история. Тя е известна със саможертвата на жените и децата си, които на три пъти се самозапалват, за да не станат жертви в ръцете на врага.

На територията на този чудат имот има няколко магически двореца – всеки по-красив от предходния: Рама Кумба, Фатех Пракаш, Рани Падмини...

Вижте това красиво, човешко творение в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase