Снимка: БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна брилянтно звездния си дуел с Доминик Тийм в Уинстън-Сейлъм, размазвайки го в първия сет с 6:0, но след това му прилоша и трябваше да се откаже в средата на втория сет при 2:4.

Само 24 минути бяха необходими на топ ракетата ни, за да “върже” втори пореден “геврек” на шампиона от US Open 2020, след като същото направи и в третия сет на предишния им мач на Australian Open 2021.

За съжаление, внезапно при 2:3 изоставане и 30-0 за съперника във втория сет Гришо извика физиотерапевт на корта, а при гейм-бола изобщо спря да играе. Само студена кърпа на врата на българина обаче беше поставена и въпреки че той се опита да се върне на сервис-линията за подновяване на играта, се оказа, че не може да се държи на краката си. Така Димитров трябваше да приключи участието си в Уинстън-Сейлъм по най-неприятния възможен начин и да остави въпросителни за здравословното си състояние само пет дни преди началото на US Open.

За втори път след внезапната контузия в аддукторите, която получи на “Уимбълдън”, Григор трябва да напусне корта от водеща позидия в резултата на мача си. По същия начин протече почти цялата му кампания през 2021-ва в “Големия шлем”, когато заради болки в гърба трябваше да прекратява двубоите си (пак докато е напред в резултата), на Australian Open, “Ролан Гарос” и US Open.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase