Снимка БГНЕС, архив

Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд 14-годишния  Михаил А., подсъдим за убийството на македонски гражданин в Слънчев бряг. Разпоредителното заседание  е насрочено за 6 декември.

По данни от обвинителния акт, макар и още дете, извършителят е  могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Той е подсъдим за това, че е отнел сумата от 1400 лева от владението на гражданина на Северна Македония И.Н., употребявайки сила - удари с дървен кол по главата на пострадалия. Грабежът е придружен с убийството на И.Н.,  уточняват от прокуратурата.

Престъплението е станало на 22.04.2023 година в Слънчев бряг Запад. По време на разследването е установено, че Михаил и пострадалият са се познавали. В деня на убийството момчето видяло, че чужденецът носи посочената сума в себе си и съставил план да му я отнеме.

Михаил забелязал, че пострадалият е изпил значително количество алкохол, примамил го на предварително подбрано място, след което му нанесъл множество удари с дървен кол в главата. После взел парите и избягал, оставяйки пребития в безпомощно състояние, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase