Снимка БГНЕС, архив

Съдебното производство по делото за катастрофата край село Загорско, по която обвиняеми са Лютви Местан и Юсеин Ахмед, беше прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати на досъдебното производство съществени процесуални нарушения.

Това стана по време на разпоредителното заседание в окръжния съд в Кърджали. Според магистратите пропуските на обвинението са довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите.

Преди това адвокатите на двамата обвиняеми по делото за тежката катастрофа с Лютви Местан от 2019 г. поискаха прекратяване на делото и връщане в досъдебна фаза.

При инцидента край момчилградското село Загорско загина 6-месечно бебе.

Единият от обвиняемите е Местан, а другият е бащата на загиналото бебе - Юсеин Ахмед. Днес делото тръгна отначало и имаше разпоредително заседание. Причината – досегашният съдия се пенсионира.

Като мотив да поиска прекратяване защитникът на Лютви Местан заяви, че има допуснати груби и съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, за това е подадена и жалба от клиента му в Софийската градска прокуратура. Производство е образувано по същата жалба.

Това е поредният фалстарт по това дело, което бе отлагано няколко пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase