Снимка: БГНЕС

Напусналия днес системата на МВР вече бивш шеф на 8-о РУ Светослав Стойков не е бил на поста, когато на 6 април миналата година Чавдар Бояджиев е убил момиче. Това написа във "Фейсбук" профила си бившият вътрешен министър Иван Демерджиев. Тогава Бояджиев излъгал, че я задушил неволно по време на интимен контакт, а районното и прокуратурата му се доверили и не разследвали достатъчно, за да установят истината. Това бе мотивът за отстраняването на полицая. Той сам избра да напусне системата на МВР.

Именно Демерджиев назначи на поста Стойков. Това стана на 1 ноември 2022 година, напомняСветослав Стойков бившият вътрешен министър. И добавя, че само месец по-късно разследването е иззето от СДВР. Затова и пита кое е наложило смяната на Стойков.

Ето и цялата му публикация във "Фейсбук":

Не е добре да се лъже, дори когато искаш да обслужиш нечия кадрова политика!

Днес беше поискана оставката на началника на 8-о РУ в София за пропуски в работата по едно до знание, свързано с убийство.

Важно е да се знае, че той е назначен на 01 ноември 2022 година.

Убийството, заради което днес беше съобщено, че му е поискана оставката, е извършено на 04.04.2022 г. А д знанието е поето от СДВР около месец след назначаването му. Възниква въпросът от кого трябва да се търси отговорност за работата по това дознание!

Възниква въпросът кой е отговорен за работата по това дознание и дали това е началникът, чиято оставка беше поискана?!

Ето и малко предистория. В края на октомври 2022 година обявих, че сменям 7 от 9 шефове на районни в София, сред тях и началника на 8-о РУ.

Днес ръководството на МВР "свали доверието си" и поиска оставка от същия човек за нещо случило се на 4 април 2022 или иначе казано - над половин година преди да заеме поста.

Мотивът ми да освободя седемте началника беше именно слаб контрол и лоша организация в поверените им управления. Та сегашното ръководство нямаше нужда да се престарава. Тази работа с отговорността вече беше свършена. Остава открит обаче въпросът кое наложи смяната на началника на 8-о РУ София днес и кой кадрува в МВР?!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase