Снимка БГНЕС

"Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален, но предполагам, че си е дал сметка и градусът ще поспадне. Магистатите не говорят на медиите, магистратите говорят чрез своите актове", каза доц. Киселова по Нова тв.

"Другите главни прокурори бяха по-прецизни в публичните си изяви. И разговорите трябва да бъдат за качествата, на които трябва да отговарят тримата големи. Този разговор сигурно ще се пренесе и при дебата за избор на шеф на ВАС", допълни тя.

Тя попита дали хората, избрали Иван Гешев, са очаквали да бъде толкова активен на полето на правото. Този разговор е полезен, защото ако следващите дни станем свидетели на избор на правителство, въпросът за членове на ВСС, ще бъде актуален, допълни тя.

Доц. Кисерова очаква тези, които предстои да избере Народното събрание, да бъдат по-сериозно интервюирани преди избора им. Тя припомни, че по време на гласуването за ВСС от съдийската квота има 200 влизания от един айпи адрес, който се намира на адреса на ВАС. "Но смесената комисия на ВКС и ВАС, която гледа делото по оспорване на избора, каза, че няма проблем. И с това се слага точка на въпроса.  Тъй като във ВАС има над 100 съдии, това може да означава, че и съдии, които не са от ВАС, са гласували оттам, уточни доц. Киселова.

Тя заяви, че не е поддръжник на виждането прокуратурата да е вън от съдебната власт, както и да няма главен прокурор, а 28 прокурори, колкото са окръжните съдилища, защото тогава щяло да е по-опасно.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase