Снимка: БГНЕС

Общо 7 души са задържани за случая с мигрантите край Локорско, като четирима от тях безспорно имат участие в престъплението. Това заяви на брифинг в Националната следствена служба Атанас Илков, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Той изрази удовлетвореност от бързата реакция на всички служители на МВР, което по думите му е довело и до бърз резултат.

Още по темата
"Към настоящия момент има привлечени шест човека за определени престъпления, но тъй като разследването е динамичен процес до понеделник както обвиняемите, така и обвиненията, за които са привлечени към наказателна отговорност, могат да се увеличат", заяви от своя страна заместник градският прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев.

Образувано е досъдебно производство чл. 123 от Наказателния кодекс за причиняване по непредпазливост на смърт на повече от едно лице, вследствие на упражняване на правно регламентирана дейност, която е източник на повишена опасност, а именно превоз на пътници, за които лицата, които са извършвали превоза, не са имали съответните лицензи от Министерството на транспорта и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", посочи още Христо Кръстев.

По думите му случаят е особено тежък, защото е настъпил  летален изход за 18 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase