Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура e предложила на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на В.Г., кандидат за депутат в изборите за Народно събрание, насрочени за 14 ноември, съобщиха от прокуратурата.

Предложението от СГП е било изготвено във връзка с образувано на 3 ноември досъдебно производство. В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели и други действия.

От прокуратурата посочват, че са били събрани доказателства за това, че на 2 ноември в София В.Г. е помогнал да бъде издаден Цифров COVID сертификат на ЕС за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини.

В.Г. е действал в качеството на помагач, като умишлено е улеснил извършването на престъплението, допълват от прокуратурата.

Разследване на Нова тв показа, че става дума за Величко Георгиев, който е от НФСБ. От партията го призоваха да се откаже от кандидат-депутатското си място и обсъждат изключването му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase