Снимка: Pixabay

Състав на Ямболския окръжен съд постанови присъда от шест години лишаване от свобода при първоначално строг режим на изтърпяване на украинския гражданин Октавиян Бекиян.

Шофьорът на товарен автомобил е обвиняем затова, че е предизвикал автомобилна катастрофа по непредпазливост, с което е причинил смъртта на повече от един човек.

Още по темата
Делото започна сутринта с разпоредително заседание на съда, на което бе взето решение то да се гледа по съкратената процедура и бе насрочено за разглеждане по същество за по-късно през днешния ден.

Случаят бе обявен от съда като особено тежък. На подсъдимия се отнема правото да управлява моторни превозни средства в продължение на осем години и да заплати разноските по делото в размер на 9300 лева.

Подсъдимият Бекиян предизвика тежкия инцидент с пътнически микробус край ГКПП "Лесово" в ранните часове на 9 октомври 2020 година, оставяйки управлявания от него товарен камион на пътното платно в продължение на часове. В резултат на сблъсъка на място загинаха водачът на микробуса и двама мъже, а други 12 пътници получиха средни телесни увреждания.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase