Снимка: архив, БулФото

Полицейският служител от Охранителна полиция на СДВР Владимир Стоянов остава за постоянно в ареста. Решението е на Районен съд - Карлово.

Още по темата
Разследване на полицейски служители от София, Пловдив и Бургас установи, че Владимир Славов е част от група, която се занимавала с трафик на бежанци през България.

До този момент са разкрити четирима от тях. На 5 юли трафикантите превозили 16 души с четири автомобила от Бургас до София.

Славов е трябвало да направи втори курс с още 6 души от Бургас, но групата била засечена на изхода на Бургас. От морето до Карлово той не е спрял на шест опита на полицията за това. В Карлово оставил бежанците, а самият той бил задържан в района Пирдоп.

Според магистратите има реална опасност той да извърши и друго престъпление. Освен това разследващите имат данни, че е предоставял квартири на мигрантите, и че и друг път ги е превозвал на територията на страната.Положението му се утежнява и от факта, че е служител на МВР, предаде БТА.

За деянието, за което е обвинен Стоянов, се предвиждат между една и шест години лишаване от свобода, посочиха от прокуратурата.

В съдебната зала той заяви, че е извършил престъплението "от простотия, от глупост". Като мотив посочи и факта, че има нужда от средства - баща му е бил доскоро в болница, а и бил закъсал с вноските за ипотека.

Бягството си по автомагистралата оправда със страх от последствията от евентуална полицейска проверка. Задържаният обеща да свидетелства срещу съучастниците си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase