Габриела зад волана на джипа, който потроши 10 коли в Пловдив. Снимка: Facebook

Пловдивският районен съд освободи от ареста срещу парична гаранция от 20 000 лева младата жена, която блъсна 10 автомобила.

Съдия Теофана Спасова прецени, че няма опасност 21-годишната Габриела Медарова да се укрие, или да извърши друго престъпление и я освободи от най-тежката мярка "задържане под стража".

Парите трябва да се внесат в 10-дневен срок, след което Габриела ще бъде освободена от ареста.

Още по темата

В съдебната зала стана ясно, че вече е готова автооценъчната експертиза, от която е видно, че размерът на нанесените щети е за над 40 000 лева. Тя надвишава значително допустимата сума от 14 пъти минималната работна заплата у нас и затова се счита, че става дума за значителни имуществени щети, нанесени на автомобилите.

Габриела е извършила катастрофата след употребата на алкохол – 1,3 промила, а и на наркотици. Обяснението й защо се качила пияна зад волана било, че не й платили и нямала пари за такси. Пред магистратите тя обяви, че пушила марихуана след ПТП-то, за да се успокои.

Настоя, че не е бягала от местопроизшествието, а просто за 10 минути отишла до дома си, където бе закопчана от униформените.

Междувременно във Facebook приятелят й Пачо написа прочувствено писмо, с което й се обясни в любов: "Обичам те повече от всичко, а всичко останало ще се оправи въпреки всички и всичко".

"Моя любима! Всичкото ми! Най-най-", продължава с прочувствената изповед мъжа, който се занимава с продажбата на автомобили втора употреба.

На 15 април, около 6 сутринта, 20-годишната Габриела, която има две години стаж като шофьор, управлява джипа на приятеля си по пловдивската улица "Македония", губи управление върху автомобила и помита 10 паркирани коли.

За престъпленията, за които е обвинена танцьорката, се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби или пробация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase